dissabte, 11 de desembre del 2010

animals en perill d'extinció

El jaguar: Aquest felí viu a les selves d'Amèrica del Sud.
El seu territori minva per obtenir-ne terres de conreu.
La llúdria marina: Viu a les aigües fredes del Pacífic. Està protegida des del 1911, però corre perill per la contaminació del mar.
La grua carunculada: Viu a les maresmes del sud d'Àfrica, però la construcció de les preses ha provocat la dessecació d'aquestes zones humides.
*

*
El linx nòrdic: Viu a Europa, sobretot s Escandinàvia i Rússia. Necessita un gran territori per caçar i reproduir-se. A Espanya, el seu parent, el linx ibèric, és el felí mes amenaçat del món.
El flamenc: Aquest ocell camallarg viu a les maresmes d'Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia. En perill la supervivència perquè cacen i també per la desaparició dels aiguamolls.
La pantera de les neus: Aquest felí viu a les muntanyes del centre d'Àsia. Tot i que està prohibit de comprar-ne i vendre'n la pell, és víctima del caçador furtius.
El panda gegant: Només viu a la Xina. Està prohibit de caçar-ne, però la seva supervivència corre perill per la desaparició del bambú la planta de la qual s'alimenta.
El lèmur de cua anellada: Aquest lèmur només viu a Madagascar. Busca fruits als arbres de la selva. Sovint mor en els incendis forestals provocats pels camperols.
Uacari: Aquest mico viu a les selves d'Americà del sud. Està amenaçat per la tala d'arbres de fustes nobles.
L'elefant de la sabana: Viu a les sabanes d'Àfrica. És víctima dels caçadors furtius, que el maten per obtenir-ne les defenses d'ivori.
La balena blava: Recorre tos els oceans del món estan amenaçades per les pesques i per la contaminació del mar.
La tortuga llaüt: Passa la vida el mar, però pon els ous a les platges d'Àfrica i de la Guaiana. Allà, sovint s'en destrueixen els ous.
El rinoceront negre:Viu a l'estapa arbustiva i seca del sud d'Àfrica. La banya te un gran valor curatiu la medicina Xinesa.
L'al·ligàtor: Aquest rèptil és un crocodil que viu a les maresmes del sud-est dels Estats Units. També en crien en granges perquè la pell té gran valor.


Animals en perill d'extinció a Catalunya - video TV3 a la carta

no tan sols a la selva o a la sabana aquí a casa nostra també hi ha animals que estan en perill.
El ratpenat de ferradura, l'ós bru, el trencalòs, el xoriguer petit, la tortuga mediterrània, el cranc de riu, el cargol d'aigua dolça, el tritó del Montseny....... són alguns dels animals en perill d'extinció que viuen a Catalunya.

Hem triat aquest reportatge perquè creiem que es molt important cuidar la natura i els animals que hi viuen i per fer-nos conscients de que estem contaminant amb els cotxes, la tala d'arbres i les fàbriques i aquest fet està perjudicant el medi i els animals que hi viuen.



Oriol Tantiñà 5èA
Arnau Puyal 6èB
*
*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada