dissabte, 11 de desembre del 2010

canvi climàtic

Amb l'escalfor del planeta degut al canvi climàtic, les glaceres s'estan desfent i la marea puja de nivell. Es diu canvi climàtic a la modificació del clima a escala global o regional. Els canvis es produeixen en la temperatura, les precipitacions, la nebulositat, els vents etc.

En teoria, son deguts tant a causes naturals, com provocades per l'home.

L'home va aparèixer fa uns tres milions d'any. Des de en fa uns dos milions, la terra ha patit periodes glacials, on gran part d' Amèrica del Nord i Europa van quedar sota gruixudes capes de gel durant molts anys. Després, ràpidament els gels van desaparèixer i van donar lloc a un periode interglacial en el qual vivim.


A l'atmosfera que embolcalla el nostre planeta, hi ha una sèrie de gasos (sobretot el vapor d'aigua i el diòxid de carboni) que tenen un efecte d'hivernacle, és a dir, absorbeixen i re-emeten la radiació infraroja. D'aquesta manera, impedeixen que part d'aquesta radiació escapi de la terra i contribueixen que la temperatura mitjana de l'aire superficial del planeta sigui d'uns 15º C, una temperatura apta per a la vida. L'efecte d'hivernacle és, per tant, un fenomen natural de l'atmosfera però que s'ha modificat negativament ja que la terra s'està escalfant per causes humanes.

Hem triat aquest tema perquè ens importa molt el canvi climàtic, perquè pot influir negativament i afectar la nostra forma de vida.


Albert Fernàndez 6èB

David Cordón 5èB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada