diumenge, 12 de desembre del 2010

els animals domèstics

La domesticació és l'acció de fer domèstic algun ésser viu, és a dir, que viu al costat de l'ésser humà, que es cria a casa. Descriu el pas de l'estat salvatge a l'estat domèstic d'alguns animals per acció de l'home. Aquest procés és a causa dels interessos humans d'obtenir de les espècies salvatges aliment, servei, companyia, roba, etc., i començà ja fa almenys onze mil anys. Nosaltres parlem sobre els animals que ens fan companyia.
Cavall:
El cavall és un mamífer. El cavall ha evolucionat al llarg dels últims 45-55 milions d'anys, des d'una petita criatura amb diversos dits fins al gran animal d'un únic dit d'avui en dia.
De Collages

Conill:
Els conills son un grup de mamífers. Es un animal domestic una mica especial perquè hi ha gent que se'ls menja i d'altes que els cuiden com mascotes. El conill te una cua molt curta i unes orelles molt llargues, tenen unes potes posteriors que utilitzen per desplaçar-se corrent i saltar , son exclusivament herbívors i utilitzen els seu fi olfacte i els seus bigotis per buscar menjar.

Gos:
El gos es un mamífer domestic de la família dels canins.
El gos ha estat en convivència propera dels humans fa com a mínim 9.000 anys però , possiblement des de fa 14.000 anys.
Hi ha casi 800 classes de gossos diferents.
Tenen una gran relació amb els humans, són animals de companyia, animals de guarda, de gossos pigall o gossos pastor.

Gat:
El gat es un mamífer domestic. El gat ha estat en convivència propera amb els humans des de fa 9.500 anys.
N'hi ha dotzenes de races diferents, alguns sense pèl i d'altres sense cua com a resultat de mutacions genètiques i n'hi ha una gran varietat de colors.
Són depredadors i poden caçar mes de 1.000 especies diferents d'animals per alimentar-se.

Comentari personal :
Hem triat el tema dels animals domèstics perquè ens agraden molt, et fan companyia quan estàs sol, pots jugar-hi, anar a passeig etc... però també necessiten atenció, educació i molta cura i estimació.
Marina Pons 5è B
Paula Estirado 6è A

*
*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada